• deutsch
  • english

YouTube-kanaler får ansiktslyft

Efter lång tid vid skissbordet finns nu den nya generationens YouTube-kanaler, där du har lika stor möjlighet att påverka utseendet på din kanal som du har möjlighet att påverka vilka klipp som visas.

Nya YouTube

En helt responsiv design

I och med utbudet vad gäller datorer, skärmar, plattor och smartphones, har behovet av anpassningsbar design blivit allt större. I den nya och förbättrade versionen av YouTube har man tänkt på det mesta. En av de förändringar man snabbt lägger märke till är att kanalen anpassas helt utifrån vilken skärm man som besökare använder sig av. Detta gör att man alltid kan visa upp en lättbegriplig och snygg kanalsida, oavsett vem som besöker den och vilken enhet de använder. Med snyggare utseende och lättillgängliga säljlänkar väntas den nya versionen av YouTube förbättra användarupplevelsen och starkt bidra till ökade resultat för den som använder plattformen professionellt.

Anpassa för förstagångsbesökare

När man som förstagångsbesökare kommer till en kanalsida, kan kanalägaren visa en kortare trailer som ger en indikation om kanalens utbud. Detta tror vi kommer leda till betydligt större konverteringsgrad från besökare till aktiv prenumerant. Den trailer som presenteras visas bara för icke prenumeranter. De som redan är aktiva användare behöver aldrig se klippet när de kommer in till kanalen.

Framhäv vad du vill

Den som är van användare av YouTube har säkert funderat på varför det inte går att anpassa innehållet och presentera klipp som man vill. I denna version kan du välja hur du vill att man skall se på din sida när man besöker den. Det finns stora möjligheter att själv bestämma hur klipp och arkiv skall visas upp, vilket ger dig större möjlighet att forma din sida som just du vill.

Här kan du läsa om möjligheterna att annonsera på YouTube.


Kommentarer inaktiverade.