• deutsch
  • english

Outrider på AdWords Conversion Day

Igår gick AdWords Conversion Day av stapeln. Konferensen anordnades av Wednesday Relations och bland talarna fanns talanger från bl.a. Google, Avanza, Fritidsresor och Conversionista.

acd_2

Själv talade jag om Budhantering i AdWords via tredjepartssystem, och det föll sig naturligt att även prata om budhantering i nya Enhanced Campaigns.

acd

Till de som inte var på plats kommer en liten summering av vad jag pratade om:

Budhantering bör inte vara en manuell process

Sökannonsering är dynamiskt. Sökvolymer varierar ständigt efter intresse, klickpriser i auktionen varierar beroende på konkurrens, och det högsta priset en annonsör är villig att betala för ett klick varierar ofta med konverteringsgrad på sajten.

För att ta hänsyn till aktuella förhållanden måste budgivningsprocesser automatiseras. Det finns goda möjligheter att automatisera budgivning med AdWords, men tredjepartssystem ger ökad flexibilitet och kontroll i budgivningsprocessen. Det leder i sin tur till ökad ROI.

Mät mer

En besökare till en e-handelssajt kan vara kvalitativ och värdefull även om den inte utför ett köp direkt vid klicket. Genom att definiera och sätta upp mål för vad en kvalitativ besökare är, kan en större del av sökorden och trafiken optimeras mot kvalitet snarare än kvantitet. Denna optimeringen blir möjlig med tredjepartssystem som har stöd för att sätta olika värden för olika typer av konverteringar. Att mäta och optimera på fler parametrar förbättrar även kampanjer som används i rent försäljningssyfte, eftersom kvalitativa besökare är mer köpbenägna i jämförelse med trafik som endast är kvantitativ.

Använd historisk data för att få försprång i Enhanced Campaigns

Tidigare i år lanserades den kanske mest omfattande uppdateringen i AdWords någonsin -Enhanced Campaigns.  Det ger helt nya förutsättningar för budgivningsstrategier. Nu blir det möjligt att använda olika sökordsbud både på device (datorer, surfplattor och smartphones) och geografisk plats, på ett hanterbart sätt. För att få försprång i kampanjerna kan historiska resultat på device och geografi användas som riktlinje för budgivningen.

Det råder delade meningar om huruvida uppdateringen till Enhanced Campaigns är positiv för annonsörer eller inte, men en sak är säker – de nya spelreglerna gäller för alla. Den som spelar sina kort rätt kommer ha god potential att öka avkastningen på AdWords-investeringen och slå sina konkurrenter på fingrarna!


Kommentarer inaktiverade.