• deutsch
  • english

Nordea, Swedbank eller Tre Kronor?

Utmärkande händelser påverkar i regel söktrenderna. Detta är inte särskilt konstigt då de flesta personer söker efter de händelser som sker i samband med vad som publiceras i media. Ibland kan detta dock bli lite tokigt.

Google trender är ett häftigt verktyg där man kan se vilka söktrender som sker på Google runt om i världen. En enkel graf visar tydligt hur personer har sökt på ett specifikt begrepp. Det går även att välja kategori för att se hur sökningar sker inom ett specifikt område i detta fall finans.

Nordea, Swedbank eller Tre Kronor?

Nordea, Swedbank eller Tre Kronor?

Bilden visar hur begreppet "tre kronor" smugit sig in under finanskategorin. Anledningen till detta är Sveriges VM-guld i hockey som gjort att sökningar på frasen "tre kronor" ökat markant. I detta fall har Google misstolkat detta för att vara något som rör finansbranschen och därför lagt ordet i den kategorin. Detta blir självklart lite komiskt i det här fallet, men kan vara värt en tankeställare. Google trends kan ge fantastisk data men var alltid källkritisk till varför det faktiskt ser ut som det gör.

Vi på Outrider hoppas dock självklart för fortsatta framgångar för det svenska hockeylandslaget!


Kommentarer inaktiverade.