• deutsch
  • english

Uppdatering av rapporten Auction insights i Adwords

Rapporten Auction insights eller Auktionsinformation, som den heter i den svenska versionen av AdWords, har funnits en tid och det har gett användaren möjligheten att se konkurrensen på enskilda sökord. Denna möjlighet ges nu även på tre nya nivåer i AdWords, nämligen grupper av sökord, och en eller flera annonsgrupper och kampanjer.

Uppdateringen ger en tydligare helhetsbild över konkurrensen och gör att man slipper dra en mängd rapporter på sökordsnivå för klarhet i hur man som annonsör står sig mot konkurrenterna i det valda segmentet.

Den data som Google tillhandahåller är visningsandel, genomsnittlig position, överlappningsfrekvens, position ovanför och överst på sidan. På engelska heter samma det Impression share, Average position, Overlap rate, Position above rate och Top of page rate.

Uppdatering-av-rapporten-AuctionInsights

Rapporten ger insikt i hur konkurrenterna agerar i budgivningarna och den gör det lätt att identifiera huvudkonkurrenterna i respektive segment samt se vilken strategi de valt.

För närvarande går det inte att få ut data på datum som ligger tidigare än 1 maj 2012. Om detta är en begränsning som Google satt så att det inte går att dra ut data längre tillbaka än ett 12 månader eller om data tidigare än det datumet inte finns tillgänglig är ännu oklart.

Läs mer på Googles blog Inside AdWords eller på Search Engine Land


Kommentarer inaktiverade.