• deutsch
  • english

Mobilen knappar in på datorn

Det pratas mycket om hur mycket mobilanvändandet ökar och hur viktigt det är att satsa på mobil marknadsföring. Men inom vilka områden är egentligen är mobilen starkast? ComScore har gjort en undersökning och tittat på hur man använder internet i mobilen jämfört med den traditionella PC:n.

Mobilen-knappar-in

Av det totala internetanvändandet är siffran 63%  för datoranvändare och 37% mobila användare. En siffra som förväntas jämna ut sig och där mobilen väntas bli mer populär än datorn inom en snar framtid.

Undersökningen visar mängden tid användaren spenderar på respektive aktivitet. När det gäller de olika aktiviteterna är de kartor som har de flesta mobilanvändarna jämfört med datorn. Detta är inte så konstigt då man oftast använder kartor när man är ute och rör på sig. Väder är också något som är smidigt att kolla upp via telefonen. Även musik och sociala nätverk är starka i mobilen då det numera är enkelt att streama musik oavsett var du befinner dig eller läsa de senaste tweetsen.

Det som är lite förvånande är att så många fortfarande använder datorn för att kolla sin mejl. Anledningen till detta skulle kunna vara att många använder mejl på jobbet och då inte har samma behov av telefonen.

Som en uppföljning till denna undersökning vore det intressant att se hur mycket tid/session man spenderar på datorn i jämförelse med mobilen.  Hur har man till exempel räknat online gaming? Det måste ju ändå vara skillnad på att spela ett datorspel i timtal än att då och då lägga några ord i en wordfeud-match.


Kommentarer inaktiverade.