• deutsch
  • english

Ny smart hjälpfunktion i Google Analytics

Google Analytics har gjort det lättare för användaren genom en ny funktion där man integrerat sina utbildningsavsnitt direkt i verktyget.  Genom att klicka på en utbildningsikon uppe i högre hörnet får man nu upp information i form av text och video som förklarar de olika standardrapporterna.

Ny-smart-hjaelpfunktion-grafik1

I exemplet nedan ser vi hur det ser ut när man klickar på Traffic sources. Här får användaren en liten introduktion till vad den valda rapporten används till och vilka metrics som kan vara intressanta att titta på. Detta känns som en användbar funktion som är perfekt för nya användare till Analytics, där man kan får lära sig mer om verktyget samtidigt som man jobbar i det.

Ny-smart-hjaelpfunktion-grafik2


Kommentarer inaktiverade.