• deutsch
  • english

Pinterest börjar också med annonsering

Vi skrev tidigare i bloggen om att Instagram börjar med annonsering i sitt nätverk. Pinterest vill minsann inte vara sämre och meddelar nu att även de ska börja släppa på annonser, eller så kallade Promoted Pins. Annonserna kommer att synas i sökresultaten och kategoriflödena både på webbplatsen och i mobilapparna.

Enligt Pinterest kommer annonserna att vara smakfulla, transparenta och baseras på kontextuell relevans. Söker man exempelvis efter "Camping" så kan det dyka upp en annons för en campinglykta enligt bilden nedan.

Promoted Pins

Promoted Pins

Att Pinterest börjar med annonsering är extra intressant för oss svenskar då företaget nyligen meddelade att de kommer att lansera en svensk sajt inom kort.


Kommentarer inaktiverade.