• deutsch
  • english

Outrider Sweden – Movember 2013

Det är 1:a november 2013 och väl på kontoret ser jag att mina manliga kollegor blivit ett par år yngre, varför? Jo för att det är Movember 2013 och grabbarna på Outrider Sweden har rakat av allt skägg  och kommer under november månad odla mustasch för att stödja kampen mot prostatacancer.

Movember 2013

Vad är Movember? 

Movember stöttar program för mäns hälsa i världsklass, program som tar kampen mot de utmaningar som finns inom prostata-, testikelcancer och mental hälsa. Dessa program, som leds av Movember Foundation, fokuserar på medvetenhet och utbildning, att leva med och bortom cancer, att förbli mentalt frisk, att leva med och bortom psykisk ohälsa samt att uppnå deras vision om att ha en bestående inverkan på mäns hälsa.

Sedan den blygsamma starten 2003 i Melbourne i Australien, har Movember vuxit till en – i ordets rätta bemärkelse – global verksamhet som inspirerar mer än 3 miljoner Mo Bros och Mo Sistas från över 21 länder över hela världen att medverka.

2012 gick över 1,1 miljoner Mo Bros och Mo Sistas från hela världen med i rörelsen och samlade in 984.3 Miljon SEK.

Movembers globala administrationskostnader ligger på 11% av insamlade medel. Detta är betydlig lägre än internationell välgörenhetsstandard, där best practice ligger mellan 15%-25%. Att överträffa best practice med en så betydande siffra reflekterar Movembers mål att uppnå bästa möjliga kampanjresultat samtidigt som dom noggrant övervakar deras kostnader.

Varför Movember?

  • Prostatacancer är den vanligaste form av cancer som drabbar män i Sverige.
  • I Sverige blir 9 510 män diagnostiserade med prostatacancer varje år, det är mer än 25 män per dag.
  • Över 80 238 män lever idag med prostatacancer i Sverige.
  • I Sverige dör 2 430 män varje år på grund av prostatacancer, det är över 6 män per dag.

Movember-bild2

Hur kan vi stödja kampen mot prostatacancer?

Vi på Outrider visar vårt stöd genom att odla mustascher och genom ett Movember Team samla in pengar under november månad, man kan säga att vi donerar våra ansikten.

Ni kan hjälpa oss i kampen mot prostatacancer genom att gå in på vår sida där ni kan donera, dela och sprida vidare: http://moteam.co/outrider-sweden

Gör som vi, och stöd kampen mot prostatacancer!Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)