• deutsch
  • english

Vinter-OS i sökresultatet

Det är svårt att missa att OS just nu pågår för fullt i Sotji i södra Ryssland. Detta leder inte helt förvånande till att många söker efter OS-relaterade saker så som en deltagare eller en olympisk gren, något som Google har snappat upp. Vid en sökning på Sotji dyker det just nu upp ett schema över pågående grenar så att den som söker snabbt får reda på vad som körs just nu och vilken tävling som står på tur.

Vinter-OS i sökresultatet

Vinter-OS i sökresultatet

Som komplement till detta ligger det även en faktaruta om OS med några ställen där du kan titta på spelen online samt en medaljliga.  Beroende på vilket land du söker från visas ditt lands placering i medaljligan.

skaemrdump-os-traeffar-e1393513709618

Söker du efter en OS-deltagare visas dennes resultat och kommande tävlingar, placeringar och antalet medaljer.  Du kan även klicka dig vidare på grenen för att få fler resultat som t.ex. ställningen i gruppspelet. Alla OS-deltagares resultat finns dock inte med vilket kanske inte är så konstigt då 3500 aktiva deltar i spelet (www.vinteros.se). Som exempel kan nämnas att Marcus Hellner syns men inte Teodor Peterson som tog silver i sprintloppet. Troligtvis har Google gjort ett urval kring det mest kända utövarna. Om man ska säga något negativt om Googles OS-resultat är att andra sidor kring vinterspelen hamnar lite i skymundan eftersom Googles resultat tar upp mycket plats på första sidan i sökresultatet. Hur som helst tycker jag Google har lyckats då det är väldigt enkelt att hitta det man söker efter och få snabba resultat.Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)