• deutsch
  • english

Smartphones används nu mer än TV

En ny studie av Millward Brown bekräftar att användarna spenderar mer tid på Smartphonen än framför TV:n numera. Denna studie bekräftat enbart användningen i USA, men artikeln från Marketing Land menar att detta även sker världen över. Studien visar att 41 procent av TV-tittarna i USA använder en surfplatta eller Smartphone parallellt som de tittar på TV.

Smartphones används nu mer är TV

Smartphones används nu mer är TV

Studien visar även att 30 procent av dessa multikanalanvändare väljer att följa upp TV-informationen på den mobila enheten. Vad denna studie kan visa oss är vikten av multikanalmarknadsföring samt mätning av detta. Det kan ifrågasättas om det är tillräckligt att ge ut budskap via en kanal och mäta detta, eller om vi numera bör mäta hela konsumentresan från första kanal till slutlig konvertering.

Som nämnt i tidigare inlägg höll Choonih Im (vår Head of Search här på Quisma) en presentation om Attribution Modeling, där det talades om vikten av multi chanel-tracking. Nu finns denna presentation tillgänglig i PDF-format. Ni finner den här.Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)