• deutsch
  • english

Sökseminarium iAB

Igår samlades flertal människor inom marknadsföringsbranschen då iAB bjöd in till ett frukostseminarium med temat sökmarknadsföring. Utöver den goda frallan och kaffet bjöds det även på flertal föreläsningar inom sökmarknadsföring, där framför allt information om nya förutsättningar presenterades för publiken.

Sökseminarium iAB

Sökseminarium iAB

På plats utövades även ett live-case för resebyrån Apollo där Oscar Watz (ordförande för Task Force Search på iAB) tillsammans med fyra konsulter inom branschen presenterade en strategisk lösning till Apollos frågeställningar inom sökmarknadsföring.
Dessa frågeställningar och lösningar innefattade hur Apollo kunde:

• Öka uppmärksamheten för sina resor och lokala butiker genom SEO och PPC.
• Vilka verktyg som kan användas för att mätning av deras KPIer.
• Hur de kan skapa en synergi för sina samarbetshemsidor.
• Hur de kan öka den mobila konverteringsgraden.

Karl Sandstedt från Google höll en föreläsning om mobilt sök, där vi fick en inblick på statistiken för mobilt sök, samt hur detta hypotetiskt kommer se ut i framtiden och framför allt vikten av cross-device conversions i och med den utvecklande statistiken.

Även Somersault var på plats för föreläsning och gav oss en inblick på skillnaden mellan kampanj och always-on inom sökmarknadsföring. Den klassiska AIDA-modellen presenterades där exempel visades på hur vi tidigare förutspått att majoriteten av användarna inom sök varit kategoriserade inom ”Desire” och ”Action” i AIDA-modellen, men hur vi nu även måste ta hänsyn till ”Attention” och ”Interest” beroende på budskapet i vår marknadsföring.

Vår egna Choonih Im som är Head of Search här på Quisma, talade om Attribution Modeling, den stora vikten av multi channel-tracking och hur vi på Quisma ökar effektiviteten av våra kampanjer genom regelbunden analys och optimering via multi channel-platforms. Vi har en egenutvecklad plattform som kan ta företag till nästa steg inom digitalmarknadsföring.

iAB som vanligtvis arrangerar seminarium inom digital marknadsföring, har även valt att hålla iAB Sweden Conference den 1a april 2014 på Oscarsteatern, då bland annat Rob Norman från Group M kommer hålla en presentation. För mer information, se med på iABs hemsida.Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)