• deutsch
  • english

Universal Analytics ute ur Beta

Förra veckan meddelade Google att Universal Analytics nu är ute ur sitt Beta-stadie, och att alla funktioner nu blir tillgängliga för allmänheten. Tanken med Universal Analytics är att du ska kunna följa beteendet av dina besökare oavsett enhet och oavsett om det gäller online eller offline.

Universal Analytics ute ur Beta

Universal Analytics ute ur Beta

Detta sker genom ett så kallat User ID där en besökares session från ett unikt ID. I och med detta får du en ett mer exakt användarantal, möjlighet att analysera den inloggades användarupplevelse samt tillgång till den nya Cross Device-rapporten.

I Universal Analytics införs tre nya versioner av spårningskoden som hjälper dig uppfylla dina specifika tekniska behov. En spårningskod för webbplatser, en för mobilappar och en för andra digitala enheter så som spelkonsoler och informationskiosker.

Nu har alltså Universal Analytics kommit ut ur beta-stadiet och vi väntar med spänning på vad för ny och intressant data vi kan få i våra rapporter. Universal Analytics är den nya driftstandarden för GA och snart måste alla konton använda det.

 Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)